Enni jó és szükséges! 

Az étkezés egy élvezetes szükséglet! 

Testünk építőanyagait, a jó működéshez szükséges tápanyagokat adja és energiát szolgáltat.

  • Vajon az általunk elfogyasztott ételek megfelelnek ennek a feladatnak?
  • Megfelelő alapanyagból, megfelelő eljárással készült?
  • A legkevesebb egészségkárosító módon?
  • Hogyan, mikor és mennyit fogyasztunk belőle?

Mindazoknak érdemes elgondolkodni a fenti kérdéseken, akik nem szeretnék egészségüket elveszíteni a helytelen táplálkozás következtében!

A jó emésztés az étel látványával kezdődik- hangsúlyozza Szvámi Ráma- legyen az bármilyen egyszerű étel. Az ízlésesen tálalt étel látványa, illata és színei elindítják a nyálképződést - a jó emésztés nélkülözhetetlen elemét. 

Ugyanilyen fontos, hogy az étkezés teljes időtartama alatt teljes figyelmünkkel az étkezésre összpontosítsunk, legyünk benne az ízlelés, rágás és nyelés folyamatában. Ne foglalkozzunk közben gondjainkkal, eljövendő feladatainkkal. 

Ha kellemes asztaltársaságban fogyasztjuk el az ételt, akkor is csendesen, nyugodtan beszélgessünk. Az indulatosságot, hangoskodást célszerű elkerülni. Semmiképpen se nézzünk televíziót , ne olvassunk evés közben.

Jobban oda kellene figyelni az elfogyasztott étel mennyiségére! Ne a szemünkre, ízlelőbimbóinkra hagyatkozzunk, hogy mikor elég az étel.
Az étel jó megemésztéséhez gyomrunknak folyadékra és levegőre is szüksége van.
Hagyjunk helyet ezeknek is, ne tömjük tele étellel! 

Ha törekszünk ezek betartására, egészséggel töltjük meg testünket, ellenkező esetben méreganyaggal - legyen azaz étel bármilyen elsőosztályú anyagból és módon készítve!